Ik heb het altijd vreemd gevonden als mensen zeggen, mijn tijd is voorbij, het is genoeg, laat me gaan.

Want als ik mensen in hun leeftijd van 70 en 80 gevraagd: heb je alles gedaan wat je wilde doen in je leven en of je je leven met 50 jaar zou willen verlengen, terwijl je gezond bent, dan krijg ik duidelijke NEE en een JA.

Een ander antwoord dat ik krijg is dat ze naar de hemel of het hiernamaals willen. Als ik vraag hoe hiernamaals eruit ziet, krijg ik een simpel antwoord dat het prachtig is.

Dus mijn conclusie is dat 80 jaar of misschien zelfs 90 jaar te kort is. Of ze willen langer leven op aarde, of ze willen dat het leven in het hiernamaals wordt voortgezet.

Het vreemde is dat niemand lijkt te weten hoe na het leven is, hoe het eruit ziet, voelt, klinkt of ruikt. Dus ze willen iets wat ze niet bevatten.

Een ander argument is dat ze bereid zijn te sterven om plaats te maken voor anderen. Ze denken dat er niet genoeg ruimte is. Ik zeg ze, kijk om je heen, er is genoeg ruimte. Als het op aarde niet was, kijk naar boven in de lucht en zie alle mogelijkheden in het universum. Ik weet dat het moeilijk is om daar te komen, maar ik denk dat dat niet lang meer zal duren…

Wil ik dood? Misschien, ik weet het niet, maar niet binnen de komende 1000 jaar, als dat even zou kunnen. En hoe zit het met het hiernamaals? Daar heb ik aan zitten denken. Ik probeerde me het voor te stellen en ik kon niets bedenken dat hier niet op aarde is. Het leven is zelf perfect, ik bedoel de basis. Dingen die ik zou willen veranderen is het gedrag van de mensen, niet het leven zelf in het algemeen. Ik heb wel kleine veranderingen en ideeën, maar dan verandert niets aan de basis van het leven.

Een ander feit is dat er geen bewijs is van het hiernamaals. Ik kan het helemaal mis hebben over het bestaan ​​van een en ik zou een enorme gok wagen. Dus ik wil de veilige weg kiezen.

Er zijn manieren om je leven te verlengen. Het gemakkelijkste is om gezond te leven. Ten tweede, verminder de inname van suiker en vet. Ten derde is het hopen dat de wetenschap sneller gaat dan je uiteindelijke verouderingsproces. Een andere optie is cryonics, om je lichaam direct na je dood in vloeibare stikstof te bevriezen, in de hoop dat technologie je uit de dood kan terugbrengen.

Hoe zit het met je ziel, vraag je je misschien af? Is er geen bewijs van het bestaan van een ziel en ten tweede, waarom zou de ziel niet terugkomen als je weer tot leven wordt gebracht? Het zijn vragen gebaseerd op overtuigingen en daar hebben we geen goed antwoord op.

Dus mijn vraag aan jou, wil je echt zo kort leven en wil je een enorme gok doen, gebaseerd op je overtuigingen? Ik weet het antwoord, misschien ben je koppig en blijf je steken in wat andere mensen je aanleren. Het is jouw leven niet het mijne, maar ik hoop je binnen de komende 1000 jaar nog eens te zien. Zou toch mooi zijn? Tot ziens hé!

dirkjan

I am a software developer and started with The New Internet, which is an expression of my view of the modern internet. It’s web hosting and an off-gird domain service and more. With programming I like to focus on audio and video applications, but also on video games, 3D, VR and virtual worlds.

I am 42 years old and married to Puja. We have a 5 year old daughter together. I have a broad interest and the topics I write about are about people, technology and the environment. I also vlog about my life.

View all posts

Add comment

Your email address will not be published.