1 oktober 2022

Omroep Juraini

Het geluid van Juraini

Nederland speelt 2-2 gelijk tegen Polen

Ze waren dicht bij de winst, maar dat is net niet gelukt. Het Nederlands elftal heeft met 2-2 gelijkgespeeld tegen Polen in de Nations League. Memphis Depay kreeg aan het eind nog een penalty, maar die ging helaas op de paal.

In het begin van de wedstrijd ging het helemaal niet zo goed. Polen kwam op een 0-2 voorsprong en speelde erg verdedigend. Nederland kwam er bijna niet doorheen, maar uiteindelijk lukte het Davy Klaassen en Denzel Dumfries toch nog om te scoren.

Tijd rekken

Na de 2-2 deden de Polen er alles aan om de tijd te rekken om zo nog meer tegendoelpunten te voorkomen. Bondscoach Louis van Gaal was daar absoluut niet blij mee en liet dat meerdere keren weten aan de scheidsrechter.

Nederland staat nog steeds eerste in de poule. Dinsdag is de volgende wedstrijd voor Oranje. Dan spelen ze tegen Wales.